22-åringen i röd tröja i tingsrätten Foto: Johannes Weckström / SVT

Advokaten: ”Han varken erkänner eller förnekar”

Uppdaterad
Publicerad

Den man som misstänks ligga bakom mordförsöket på en 29-årig kvinna i Gyttorp begärdes häktad under fredagen. Han medger att han varit i Gyttorp vid den aktuella tidpunkten.

Den 22-årige mannen som misstänks för mordförsöket i Gyttorp häktades under fredagen på sannolika skäl. Senast den 31 januari ska åtal vara väckt mot honom.

I övrigt var polis, åklagaren Lars Dubergs och 22-åringens advokat Magnus Arntell förtegna i ärendet under fredagens häktningsförhandling i Örebro tingsrätt.

Mordförsök i Gyttorp

– Han är mycket tagen av situationen, säger Arntell på frågan hur den misstänkte 22-åringen mår.

Har han gjort några medgivanden?

– Han medger att han var på den aktuella platsen i Gyttorp vid den aktuella tiden. Men han varken erkänner eller förnekar att det var han som sköt, svarar Arntell.

– Vi jobbar med utredningen och det handlar om att analysera och kartlägga honom och ta reda på motiv, säger åklagaren Lars Duberg, som begärde att häktningsförhandlingen skulle hållas bakom stängda dörrar för att de skulle kunna jobba i lugn och ro.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordförsök i Gyttorp

Mer i ämnet