3D-printer till Karlskoga

Uppdaterad
Publicerad

Användningen av 3D-skrivare inom industrin är en uppåtgående trend. Örebro universitet satsar nu på tekniken – och har säkrat en skrivare till Karlskoga.

Det är Örebro universitet som tillsammans med Lasertech LSH i Karlskoga och Saab Dynamics ingått ett avtal om att köpa en 3D-skrivare.

– Samarbetet ger goda förutsättningar för oss att fortsätta bedriva kvalitativ forskning. Dessutom får våra blivande maskiningenjörer en unik utbildning i 3D-teknik som produktionsmetod, säger Jens Schollin, rektor vid Örebro universitet, i ett pressmeddelande.

#Härborjag – Karlskoga

3D-skrivaren kommer att vara placerad i Karlskoga på företaget Lasertech LSH och kommer vara en tillgång för forskning och utbildning inom maskinteknik och för tillverkningsindustrin i regionen, skriver universitetet i pressmeddelandet.

3D-printing, även kallad additiv tillverkning, är på stark frammarsch inom industrin. Till skillnad från traditionella tillverkningsmetoder så kan 3D-skrivaren alltså skriva ut hela produkter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#Härborjag – Karlskoga

Mer i ämnet