Foto: Pontus Lundahl /TT

Behcet Barsom till KD:s partistyrelse

Uppdaterad
Publicerad

Örebroaren Behcet Barsom valdes in i partistyrelsen för Kristdemokraterna som ersättare och blir därmed den andra personen från distriktet representerad i partitoppen.

Det var vid partiets extra riksting i Stockholm som Kristdemokraterna förutom att vällja ny partiledare även valde en ny partistyrelse där Barsom valdes in som ersättare.

– Det är ett hedersuppdrag att väljas in i partistyrelsen. Jag hoppas att jag med mina erfarenheter och bakgrund kan sätta prägel på partistyrelsens arbete, säger Behcet Barsom i ett pressmeddelande.

Ewa Sundkvist, distriktsordförande i partiet, tillika verksam i partistyrelsen sedan åtta år, avgick i samband med nyvalet.

– Det känns tryggt att sluta med Behcet som nyinvald. Jag har känt Behcet länge, han är en mycket kompetent person som har stort förtroende, både inom partiet, inom politiken och hos medborgarna. Jag är säker på att han kommer att göra ett bra jobb i partistyrelsen, säger Ewa Sundkvist.

Vice ordföranden i Seniorförbundets styrelse, Sigvard Sundkvist, har även han en ersättarplats i partistyrelsen för Kristdemokraterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.