Beväpnad man jagades i Degerfors

Uppdaterad
Publicerad

En man jagades av polis i centrala Degerfors, efter att ha setts gå runt i förvirrat tillstånd, bärandes på ett skjutvapen.

En stor polisinsats inträffade under lördagskvällen i centrala Degerfors, enligt lokalnyhetssajten Samverkan i Degerfors och Karlskoga.

Polisen i Örebro län fick ta emot flera samtal från allmänheten om att en beväpnad man ska ha gått runt och agerat hotfullt.

– Det var en man som gick omkring med ett vapen i centrala Degerfors. Han betedde sig förvirrat och irrationellt, berättar Henrik Dahlström, vakthavandebefäl vid Örebropolisen, för SVT Nyheter.

Flera medier har rapporterat om att polisen uppmanade boende i centrala Degerfors att hålla sig inomhus, men enligt polisen ska man enbart ha tagit kontakt med personal i livsmedelsbutiker i området och bett dem vara på sin vakt.

Greps i sitt hem

Mannen ska efter en stund självmant ha återvänt hem, där han senare kunde gripas av polisen.

– Han är nu gripen misstänkt för grovt olaga hot och för vapenbrott, säger Henrik Dahlström.

En husrannsakan genomförs under kvällen också i mannens lägenhet. Vakthavande befäl har ingen information om vilken typ av vapen mannen ska ha burit runt på.

Ingen människa skadades under någon del av händelseförloppet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.