Foto: SVT

Bilägaren: ”Busstrafiken måste stängas av”

Uppdaterad
Publicerad

Tät busstrafik sätter stopp för flytten av de bilar som stått parkerade på en av Nora kommuns tomter. Enligt ägaren är det för farligt att flytta bilarna om inte gatan stängs av.

– Stäng av busstrafiken i 14 dagar så ska jag se till att bilarna försvinner, det säger ägaren till de bilar som stått uppställda på kommunens mark i Nora.

Det handlar om 195 bilar som står kvar på kommunens tomt, ett hundratal är redan flyttade. Men det är ett tidskrävande och tungt arbete eftersom flera av bilarna inte går att köra ut.

Bråket om skrotbilarna i Nora

– Det behövs hjullastare, kranbil och biltransport, säger han. Och kanske sju, åtta personer som hjälper till.

Arbetet försvåras ytterligare av tät busstrafik som passerar precis utanför lokalerna. Enligt bilägaren är det alldeles för farligt att flytta bilarna medan bussarna passerar. Därför krävs det att gatan stängs av under en längre tid.

På kommunen svarar man att det ännu inte kommit in någon formell ansökan om att stänga av gatan vilket ägaren till bilfirman bekräftar.

– Nej, jag har inte skickat in något formellt men så många gånger som jag har pratat med kommunen så borde någon ha sagt det tidigare i så fall, säger han.

Att det skulle handla om skrotbilar tillbakavisar han bestämt.

– De flesta av bilarna är sålda. Ett 50-tal ska sparas och i nuläget letar jag efter en ny lokal där jag ska få plats för dem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bråket om skrotbilarna i Nora

Mer i ämnet