Foto: TT

Bränder orsakar tågförseningar

Uppdaterad
Publicerad

Flera gräsbränder orsakade stora störningar i tågtrafiken mellan Örebro och Borlänge.

Det var vid lunchtid som räddningstjänsten fick larm om flera gräsbränder längs järnvägen mellan Hörken och Ställdalen. 19 brandmän från Grängesberg, Kopparberg och Ludvika var på plats för att få branden under kontroll.

– Vi utgår från att det är tåget som har startat branden men vi kan inte säga säkert till hundra procent, säger ställföreträdande räddningschef Kent Sjöberg.

Räddningsarbetet orsakade förseningar i tågtrafiken, och släckningsarbetet pågick under hela eftermiddagen. Mellan Ställdalen och Ludvika stoppades trafiken helt och tågen ersattes med bussar.

Klockan 15.20 kunde Västerbergslagens räddningstjänst berätta att det var två mindre brandhärdar kvar att släcka.

– Vi arbetar nu norr Ställberg och strax söder om Polhemsgruvan. Sedan håller vi på med lite eftersläckning också, säger Kent Sjöberg.

Enligt Sjöberg beräknas släckningsarbetet pågå ungefär fram till 17.30-tiden.

Stationer där tågtrafiken påverkades var Borlänge, Frövi, Grängesberg, Kopparberg, Ludvika, Lindesberg, Storå och Ställdalen.

Mer information hittar du på trafikverkets hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.