Foto: SVT

Eleverna: ”Det är hjärtskärande”

Uppdaterad
Publicerad

Eleverna på Risbergska skolan är mycket besvikna över dagens besked att skolan läggs ned. ”Det känns otroligt tråkigt”, säger Malin Karlsson.

Beskedet om skolnedläggningen lämnades under tisdagen vid 10.30-tiden efter informationsmöte på skolan för elever och personal.

– Det känns otroligt tråkigt, trots det måste man medge att det gått rykten och pågått under mer än ett år. Ända sedan de la ner barn- och fritid, estet och skolan bara trappats ner har man förstått att det är något som händer här, det är något politikerna vill, säger Malin Karlsson.

Risbergska skolan

Politikerna överens

Skolan kommer att läggas ner från och med höstterminen 2016 och samtliga partier i Kommunfullmäktige är överens om beslutet.

– Jag kan inte säga annat än att det är en tragedi, säger Alfred Grönkvist och fortsätter:

– Det som är tråkigast är att vi har försökt att få en debatt med politikerna, vi har försökt att sätta oss in i hur läget faktiskt är, vi har själv spekulerat i att det finns en dold agenda att faktiskt lägga ner Risbergska skolan under många år nu. Och innan vi ens har fått prata med dem så har de tagit det här beslutet.

En annan av eleverna menar att politikerna inte tänker på elevernas bästa.

– Jag tycker det är hemskt, jag har själv haft tre fantastiska år på den här skolan. Jag vet att andra inte kommer att få den möjligheten och det är hjärtskärande. Det bevisar bara hur våra politiker jobbar, de tar beslut som inte gynnar oss som det handlar om, säger hon.

”Vad händer med lärarna”

Eleverna kommer efter höstterminen 2016 att flyttas till Virginska skolan och Rudbecksskolan.

– Jag går andra året så ska man tro det som står hinner jag ta studenten. Men jag är ändå ledsen över de som har beslutat sig för att gå ettan här, och våra lärare, vad händer med dem?, säger Alfred Grönkvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Risbergska skolan

Mer i ämnet