Foto: TT Bild

Det här irriterar mest på resan

Uppdaterad
Publicerad

Just nu går resor till solen åt i rasande takt. Men det många glömmer är att innan man kan slå sig ner på en solig strand måste man ta sig dit och en flygresa kan vara en nog så jobbig upplevelse.

En undersökning från försäkringsbolaget IF visar att det finns gott om irritationsmoment både på flyget och på resmålet.

Det som för flest att ilskna till är det trånga utrymmet man förpassas till i timmar i ett flygplan. 38 procent av de tillfrågade irriterar sig allra mest på att det är trångt i stolen och dåligt med benutrymme.

På andra plats kommer skrikande barn och straxt därefter barn som sparkar en i ryggstödet.

Men även sådant som illaluktande passagerare, främlingar som vill prata och umågs under resan och dåligt städade toaletter irriterar.

När flygresan väl är avklarad så är det inte heller alla som kan njuta fullt ut på resmålet.

Samma undersökning visar att det vi saknar mest på resan är den egna sängen eller kudden. Därefter kommer svenskt kaffe och familjemedlemmar som inte är med.

Svensk mat och hur rent det är det hemma är också med på listan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.