Utbränd bil på Olaigatan i centrala Örebro. Foto: Johannes weckström /SVT

Flera bilbränder i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Fem personbilar har förstörts under natten i en serie anlagda bränder i centrala Örebro. Polisen söker nu efter vittnen.

Polisen larmades om en pågående bilbrand vid kvart i ett, natten till söndagen. Väl på plats kunde konstateras att det brann eller hade brunnit i flera fordon.

– Det är fem bilar som har brunnit i centrala Örebro på tre olika gator och vi håller på med teknisk undersökning just nu, säger Peter Persson, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Bränderna i fordonen som antas vara anlagda, skedde i närheten av varandra på Olaigatan, Faktorigatan och Fredsgatan nära Universitetssjukhuset.

– Det är med största sannolikhet samma gärningsman eller gärningsmän. Vi har ingen anledning att tro något annat. Självklart tittar vi tillbaka på tidigare bränder som vi har haft för att se om vi har några samband, säger Peter Persson.

Ingen gripen

Ingen person är gripen för att ha anlagt bränderna och flera av fordonen är totalförstörda.

Vet man något om tillvägagångssätt?

– Ja, vi har en del att gå på, men vi håller det för oss själva just nu, säger Peter Persson vid Örebropolisen.

Vad är brottsrubriceringen?

– Åtminstone två av bränderna rubriceras som mordbrand. Exakta orsaken vet jag inte, men orsaken till det kan vara på grund av spridningsrisken och i övrigt visar väl historien att det kan koka ihop till skadegörelse, alternativt grov skadegörelse, säger Peter Persson.

Ingenting har stulits ur fordonen när brotten begicks. Polisen är intresserad av vittnesuppgifter som de uppmanar allmänheten att lämna via telefonnummer 11414.

– Vi är ju tacksamma om vi kan få in iakttagelser om någon har sett någonting i området, säger Peter Persson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.