Försök till utpressning i Hallsberg

Uppdaterad
Publicerad

Två män, 25 och 61 år gamla, försökte på lördagskvällen pressa en man på pengar i Hallsberg.

De två misstänkta utpressarna uppsökte en föreningslokal i Hallsberg vid 19.20-tiden på lördagkvällen och hotade en man och krävde att han skulle betalade männen en summa pengar.

– En kompis till mannen, som befann sig utanför lokalen, misshandlades så illa att polisen fick köra honom till USÖ, säger Anders Wallin, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Enligt Wallin är båda männen skrivna i Sörmland och den yngre mannen har också kopplingar till kriminella grupperingar.

Anhörig också utsatt.

– Som vi ser det handlar det om en påhittad skuld. I fredags uppsökte männen en anhörig till den nu hotade mannen för att försöka pressa även honom på pengar.

Efter att polis, av en ren tillfällighet, fått syn på bilen som männen färdades i kunde de grips senare på lördagskvällen i Arboga.

– Båda männen är nu anhållna, misstänkta för försök till utpressning , olaga hot och grov misshandel, säger Anders Wallin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.