Arkivbild Foto: TT Bild

Fråntas valp efter vanvård

Uppdaterad
Publicerad

En 39-årig man i södra Örebro län fråntas sin hundvalp efter att han vanvårdat en annan valp ur samma kull som senare fick avlivas. Enligt länsstyrelsens bedömning saknar mannen empati för djur och har utsatt den valp som avlivades för för onödigt.

Mannen ringde själv till veterinär när en av valparna hade ont i ett bakben men dök aldrig upp på avtalad tid.

Istället kom en bekant till mannen med hundvalpen dagen efter. Då visade det sig att valpen varit skadad under längre tid än mannen angivit och hade så ont att den var tvungen att sövas innan undersökning.

Skadorna ska enligt mannens bekant ha uppkommit då mannen varit full och sparkat på valparna. Själv hävdar han att valpen gjort sig illa i skogen.

Veterinären konstaterade att skadan måste opereras men mannen tyckte då att benet kunde få läka av sig själv. Veterinären vägrade och erbjöd sig att avliva hunden vilket mannen gick med på.

När Länsstyrelsen senare gjorde en inspektion hos mannen fanns ytterligare en valp som omhändertogs av polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.