Foto: Polisen

Handgranater skulle till Örebro

Uppdaterad
Publicerad

En 19-årig man har dömts till två års fängelse för grovt vapenbrott efter att han försökt transportera en väska med automatvapen och handgranater till Örebro. Det kan tyda på att våldet och skjutningarna i Örebro kan eskalera.

Men Örebropolisen säger till SVT Nyheter Örebro att de inte känner till att handgranater skulle var ämnade för Örebro.

I Malmö har under de senaste veckorna närmare ett tiotal handgranater sprängts och skapat stor förödelse. Polisen ser tendenser till att allt fler kriminella använder handgranater och risken finns att det sprider sig till andra städer i landet – inte minst Örebro. Nyligen dömdes en 19-årig för att grovt vapenbrott efter att han greps med en väska, innehållande flera automatvapen och tre handgranater, som han själv säger skulle till Örebro.

”Vi vet att det kommer in vapen”

Men det här är inget som Örebropolisen känns vid. Chefen på enheten för grova brott säger till SVT Nyheter Örebro att han inte kände till ärendet, men att polisen vet att det kommer in vapen på olika sätt.

– Vi vet att det kommer in vapen på olika sätt. Men de här handgranaterna som skulle till Örebro kände jag inte till, säger Mikael Nyqvist som är chef på enheten för grova brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.