Före och efter. Elsa Deckner nu med en korta frisyr. Det numera avklippta håret skänker hon till Barncancerfonden. Foto: Monika Bruhn

Här klipper hon håret – för Barncancerfonden

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klippt. Här skänker Örebrostudenten Elsa Deckner sitt hår till Barncancerfonden.

Elsa Deckner, som studerar juridik på Örebro universitet, startade en insamling till Musikhjälpen 2015 med målet att samla in 30.000 kronor – med en litet tillägg. Skulle målet nås lovade hon och hennes sambo att även skänka bort sitt hår till Barncancerfonden för att göra peruker.

– Hittar vi en bra frisör som kan göra det omgående och vill bidra med sin tid är vi också beredda att göra det fast vi inte kommer upp till målet, sa Elsa Deckner förre veckan.

I lördags stod det klart att insamlingen inte riktigt nått det uppsatta målet men ändå dragit in nära 20.000 kronor. Därför är saxarna framtagna på en frisörsalong i Örebro och Elsa Deckner och sambon kapar nu av en bra bit av hårsvallet till Barncancerfonden.

– Det är lite pirrigt men vi har tänkt igenom det så det känns som en bra grej att göra. Det är bara hår, det växer ut, sa Elsa Deckner.

Totalt samlade Elsa in 19.225 kronor och hamnade på plats 37 av alla initiativ.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.