Foto: SVT

Här marscherar supportrarna till Behrn Arena

Uppdaterad
Publicerad

Örebro är sist i tabellen med en poäng – men mot heta nykomlingen Hammarby väntas storpublik på Behrn Arena.

I Örebro hoppas man på över 10.000 åskådare i kväll när nykomlingen Hammarby kommer på besök.

Och kvällen inleddes med en marsch mot Behrn Arena sedan tusentals Hammarbysupportrar samlats i centrala Örebro. Men strax efter matchstart, vid 19-tiden, hade polisen inga ordningsstöranden som stack ut.

– Nej, det har gått lugnt till, det är inget som sticker ut som har rapporterats, säger Lotta Lindblad, vakthavande polisbefäl.

Gästande Hammarby har inlett allsvenskan med att ta tio poäng på de fem första omgångarna. Krisstämplade Örebro ligger sist med en poäng och två gjorda mål, vilket är den sämsta starten sedan 1996.

Båda lagens tränare har gjort en del förändringar i laguppställningarna. Men mest noterbart i Örebros startelva är att landslagsmeriterade målvakten Oscar Jansson är petad, istället tar Jacob Rinne plats mellan stolparna. Sedan tidigare är Alhassan Kamara och Christer Lipovac på Örebros skadelista. I Hammarby saknas Johan Persson och Viktor Nordin, som är sjuka.

Örebros startelva: Jacob Rinne – Patrik Haginge, Eidur Sigurbjörnsson, Erik Moberg, Logi Valgardsson – Ahmed Yasin, Nordin Gerzic, Robert Åhman Persson, Daniel Nordmark – Daniel Gustavsson, Marcus Pode.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.