Foto: Peter Dejong/AP och Johannes Weckström/SVT

I skuggan av terrorn – Kif laddar för match

Uppdaterad
Publicerad

Två terrorister dödades och sju greps av fransk polis i morse efter en stor insats i förorten Saint-Denis. I skuggan av polisjakten ska Kif Örebro ikväll spela match i Paris.

Paris är en stad som fortfarande inte har hämtat sig från chocken efter terrorattackerna i fredags. Trots det ska Kif Örebro om bara några timmar spela åttondelsfinal i Champions League mot Paris Saint-Germain på Stade Charléty.

Vad har ni för chanser?

– Det är klart att PSG är favoriter och man kan fundera på hur dom känner om de åker ut mot oss. Men för oss är det viktigt att fokusera på vad som gäller på planen och vi måste vara aggressiva utan att tappa huvudet utan hela tiden hjälpas åt och göra det svårt för PSG. Om vi försvarar oss på inläggen och skapar lika många målchanser som senast och blir lite skarpare där så kan vi skapa fler målchanser, säger Kif-tränaren Rickard Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

KIF Örebro

Mer i ämnet