Konståkning på framfart i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Systrarna Helgessons framgångar inom konståkningsvärlden inspirerar nya konståkare, som ÖKKs SM-hopp Isabella Sonneblom och Melissa McIntyre-Andersson.

– Joshi Helgesson, hon hoppar jättebra och sen tycker jag hon har en fin utstrålning berättar Isabella.

– Victoria Helgesson, hon har jättefin skridskoåkning och utstrålning, säger Melissa.

Systrarna Helgesson tävlar för Tibro KK och det kan vara de årliga sommar och jul träningarna som Örebro KK har tillsammans med deras klubb som gör inverkan så stor på konståkarna här.

Örebro konståknings klubb har 175 stycken åkare igång totalt, från skridskoskola till elitåkare. Melissa McIntyre-Andersson är en av klubbens fyra elitåkare som tävlar i juniorklassen och Isabella Sonneblom är en annan hon tävlar i klassen ungdom 15.

– Nästa helg är den sista deltävlingen för kvalificeringen till SM. Den tävlingen går i Linköping och då har både Melissa och Isabella goda chanser att ta en SM-plats. De har fina placeringar nu så vi hoppas på en bra helg i Linköping för då ska vi kunna ha deltagare på SM i Helsingborg i december, säger tränare Susanne Seger förhoppningsfullt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.