Foto: Tomas Gustafson

Landshövdingen invigde utsiktstorn vid Skagershultsmossen

Uppdaterad
Publicerad

Ett nytt utsiktstorn vid Skagerhultsmossen invigdes på lördagen. Mossen är unik i sitt slag och en viktig plats för bland annat flyttfåglar.

På lördagen invigde landshövding Maria Larsson det nya utsiktstornet vid Skagerhultsmossen.

Mossen är en viktig plats för flyttfåglar och de fåglar man bland annat kan se är gäss, tranor och storspov, berättar länsstyrelsen i ett pressmeddelande.

Tornet är 13 meter högt och därifrån kan man se ut över Kilsbergen i norr och Närkeslätten i söder.

– Det nya utsiktstornet och stigen fram till tornet gör det möjligt för fler att ta del av den mäktiga naturen här, säger Tomas Gustafson ansvarig reservatsförvaltare på Länsstyrelsen i Örebro län.

– Skagershultsmossen ligger nära flera tätorter och är ändå en relativt tyst och ostörd plats. Ljuset och färgerna vid mossen är speciella, särskilt morgon och kväll. Tillsammans med ljuden från fåglarna och vinden får man en alldeles särskild upplevelse, fortsätter Tomas Gustafson.

Så här tar du dig till Skagershultsmossens naturreservat:

Från väg 204, öster om Mullhyttan, ta av söderut vid skylt mot Bålby.

Åk drygt 6 km, följ sedan skylt mot naturreservat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.