Lovades surfplattor – fick böcker

Publicerad

Just nu pågår utrullningen av läsplattor i skolorna i Karlskoga kommun. De anses vara ett viktigt pedagogiskt verktyg för att rusta eleverna för en digital tillvaro i framtiden.

Men i Bregårdsskolans årskurs 8 får eleverna Sofia och Nastaran klara sig med gamla hederliga, återanvända skolböcker resten av högstadiet, trots att de tidigare blivit lovade läsplattor.  Kommunen fattade nämligen beslutet när pengarna inte räckte till, att enbart årskurserna från förskoleklass och upp till sexan skall få egna läsplattor.

– Det tycker jag är jättedumt. Varför ska vi hålla på att behöva bära runt på böcker? Säger Sofia Eriksso

#Härborjag – Karlskoga

– Det är orättvist. De som är små ska få, men inte vi som är stora, säger Nastaran Azimi.

Hur kunde det bli så här? Vad låg till grund för beslutet och kunde politiker och tjänstemän gjort något annorlunda? Vad säger pedagogerna?

Det kommer vi att titta på i våra sändningar under veckan och har du synpunkter eller tips – vänd dig till oss på 019-353535 eller på mejl orebro@svt.se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#Härborjag – Karlskoga

Mer i ämnet