Lorenzo och Isabella bor i området där en man utsattes för ett mordförsök. Foto: SVT

”Min dotter leker här”

Uppdaterad
Publicerad

De boende i området är förvånande över mordförsöket som skedde på onsdagskvällen.

På onsdagskvällen larmades polisen till Markbacken efter skottlossning. Snabbt konstaterades att en man var skjuten och han fördes till sjukhus med allvarliga skador. SVT Nyheter Örebro var på plats och pratade med boende i området.

– Jag hörde en smäll och trodde att barnen höll på med fyrverkerier. Det här är inte bra, det börjar bli farligt i Sverige, min dotter leker i det här området, säger Lorenzo Martinez.

Dödsskjutningen i Vivalla

”Jag känner mig trygg”

Isabella Kämpe Hernvall bor i närheten av där mordförsöket skedde och hon tror att det var en tillfällighet att dådet begicks just där.

– Det är ett bra område och det kan hända i vilket område som helst, jag känner mig alltid trygg här. Alla platser kan vara osäkra.

Koppling till Dödsskjutningen i Vivalla

Den man som sköts i Markbacken den 27 januari 2016 visar sig vara bror till en av de huvudåtalade för dödsskjutningen i Vivalla 2015.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningen i Vivalla

Mer i ämnet