Foto: Patrick Ericzon miljösamordnare Ledningsregementet / SVT

Sanering av olycksplatsen klar

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen fortsatte saneringen av den olycksplats där en militärbil vält under söndagen. Restvärdesledare, Hallsbergs kommun miljöinspektörer och försvarets miljösamordnare träffades på olycksplatsen.

Sanering av platsen där den militära drivmedelslastbilen välte under söndagen blev klar under måndag förmiddag. Restvärdesledaren på Nerikes Brandkår, miljköinspektörer på Hallsbergs kommun och försvarsmaktens miljösamordnare träffades på olycksplatsen under dagen.

– Man har grävt bort 4 kubiklmeter förorenad jord och kört den till Sakab, berättar Patrick Ericzon, miljösamordnare Ledningsregementet.

Man har också konstaterat att inga akuta skador på vägen behöver åtgärdas.

Anna Henningsson brandingenjör och restvärdesledare berättade igår att utsläppet kan förstöra grundvattnet för lång tid framöver för diesel är något av det giftigaste som vi kan släppa ut i marken.

Olyckan inträffade när drivmedelslastbilen var på väg i en konvoj från Enköping till Kvarn för att delta i Arméövning 15.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.