Foto: Rebecca Lindström

Nu är profilen tillbaka i Örebro Volley

Uppdaterad
Publicerad

På lördag är det elitseriepremiär för Örebro Volley. Matilda Wikander är tillbaka som huvudtränare och hon har lyckats locka tillbaka en rutinerad spelare.

Efter två års uppehåll är spelaren Anna Rönnbäck tillbaka i Örebro Volley. Hon är en rutinerad spelare med 66 A-landskamper och två SM- guld i bagaget. Ett av gulden vann hon 2005 med Örebro Volley. Innan uppehållet spelade hon för rivalen Lindesberg.

– Jag har spelat många år så jag tillför rutin och ledaregenskaper till laget, och jag kommer försöka hålla en hög lägsta nivå, säger Anna Rönnbäck.

Men det var inte självklart att Anna Rönnbäck skulle börja spela igen, det var hennes tidigare spelkamrat och nuvarande tränare Matilda Wikander som lyckades locka tillbaka henne.

– Det var coach Matilda som övertalade mig. Suget hade börjat  komma tillbaka så då valde jag att testa, och jag har inte ångra mig än iallafall, säger Anna Rönnbäck med ett skratt i halsen.

Vad tillför Anna Rönnbäck till laget?

– Jag har spelat med Anna i flera år och hon är en sådan spelare som pushar de andra i laget att bli bättre, säger Matilda Wikander, tränare för Örebro Volley.

Huvudtränaren Matilda Wikander som är tillbaka från sin föräldrarledighet har värvat totalt sex nya spelare till laget. En av dem är även den rutinerade spelaren Aida Rejzovic som är tillbaka i Örebro efter sex år.

 – Det känns jättekul att vara tillbaka med ett nytt lag och tränare, säger Aida Rejzovic.

Vad blir den största utmaningen för laget den här säsongen?

– Det är att spela ihop sig och prestera när det väl gäller, säger Aida Rejzovic.

På lördag börjar allvaret. Då är det säsongstart och Örebro spelar borta mot Svedala. Och för första gången med Anna Rönnbäck på planen med Matilda Wikander som tränare.

 – Det kommer bli en ny situation att ha Matilda som coach och jag som spelare, säger Anna Rönnbäck.

Hur tänker du inför säsongen som drar i gång på lördag?

– Jag har ganska höga förväntningar, och det har nog laget med. Det ska bli riktigt kul och jag tror att elitserien kan bli jämn i år eftersom det har blivit färre lag, säger Matilda Wikander.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.