Foto: SVT

Nu ska guldhjältarna inspirera Kif

Uppdaterad
Publicerad

Linda Hallin och Michelle De Jongh blev i måndags EM-mästare i fotboll. Nu är de hemma igen och ska hjälpa Kif Örebro uppåt i tabellen.

Det har gått tre dagar sen Linda och Michelle skrek sig hesa efter att ha vunnit EM-guld med svenska F19-landslaget. 3-1 mot Spanien i finalen och bragden var ett faktum. Från början var målsättningen bara att gå vidare från gruppen, väl där så skapades nya mål.

– När slutsignalen gick och vi sprang in allihopa det är nog det största som jag kommer att komma ihåg från resan, säger Linda Hallin.

– Jag kan bara instämma, det var sån otroligt stor glädje och det blir som en sammanfattning av hela mästerskapet just när slutsignalen går, säger Michelle De Jongh.

Linda Hallin var inhoppare i några gruppspelsmatcher och gjorde det bra. Till och med så bra så att hon fick starta i finalen. Michelle däremot spelade varenda minut i mästerskapet.

Vad har ni fått för mottagande nu när ni kommit tillbaka?

– Det är mycket kramar och gratulationer. Massor av glädje och stolthet, säger Michelle De Jongh.

– Mottagandet på Arlanda med fans och våra nära och kära var helt fantastikst, säger Linda Hallin.

Men nu när guldfirandet är över så gäller det för Michelle och Linda att komma tillbaka till vardagen och hitta in i serielunken på nytt. Kif Örebro ligger på åttondeplats i tabellen och är en bit ifrån fjolårsformen.

– Först och främst måste vi nog smälta det här så gott det går så att vi kommer tillbaka till vardagen, säger Michelle De Jongh.

– Så klart så tror jag att det kommer ge hela laget energi och inte minst oss kommer det att ge energi och jag hoppas att vi kan sprida det till dom andra, säger Linda Hallin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.