Foto: TT

Ny förskola byggs i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

En ny förskola med plats för 180 barn kommer att byggas och stå färdig i området Bettorp sommaren 2017.

Beslutet fattades i programnämnd barn och utbildning i veckan som gick.

– Vi fortsätter bygga ut förskolan med nya platser, behovet är mycket stort just nu när Örebro växer i hög takt. Med förskolan i Bettorp kan vi nu bocka av ytterligare 180 stycken av de 3700 platser i skola och förskola vi behöver bygga fram till år 2020, säger kommunalrådet Kenneth Nilsson (S) i ett pressmeddelande.

Planen är att ersätta de tillfälliga paviljonger som idag står uppställda vid dagens förskola i Bettorp. Den nya förskolans gård på över 5000 kvadratmeter kommer att indelas i mindre, ingägnade gårdar och utrustas för olika aktiviteter. Tanken är att personalen skall var med i utformningsarbetet.

I området som ligger söder om nuvarande Bettorp kommer det inom fem år att byggas cirka 500 bostäder och planer på ytterligare bebyggelse finns även öster om detta område, skriver kommunen i sitt pressmeddelande.

Kostnaden för den nya förskolan beräknas till 60 miljoner kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.