Foto: SVT

Örebro kommun tvåa i Världens Barn-insamling

Uppdaterad
Publicerad

Örebro kommun kom tvåa i Storstadskampen över Sveriges generösaste kommuner när insamlingen Världens Barn avslutats.

För 17:e året genomfördes Riksinsamlingen Världens Barn och Örebro kommun har för andra året i rad hamnat på andra plats i Storstadskampen över Sveriges generösaste kommuner och på tredje plats i Länskampen.

Tävlingen anordnas av Världens Barn med målet att samla in så mycket pengar som möjligt per invånare till världens mest utsatta barn. 

”Helt fantastiskt”

– Det känns helt fantastiskt! Stort tack till alla tusentals personer som har varit med och engagerat sig ideellt genom att bland annat skramlat med bössor och ordnat konserter, säger Josefin Stålbert, regionsamordnare för Världens Barn i Örebro, i ett pressmeddelande.

Insamlingen Världens Barn är unik genom sitt samarbete mellan Radiohjälpen och 22 humanitära organisationer, SVT och Sveriges Radio samt ett stort antal skolor, föreningar och privatpersoner i landets 290 kommuner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.