Örebro vände i galen slutperiod

Efter fem raka segrar bröts Brynäs svit. Inför en jublande hemmapublik vände Örebro 1-3 till 6-4 i en glödhet slutperiod.

– Det är en av de största stölder jag har varit med om någonsin, säger Brynästränaren Thomas Berglund till C More.

Med en period kvar att spela ledde Brynäs rättvist och såg ut att vara på väg mot lagets sjätte raka seger. Men Örebro vände i en galen avslutning.

Debutant startade vändning

Efter Johan Wiklanders tidiga reducering till 2-3 dröjde det till att knappt fyra minuter återstod innan 18-årige Alexander Anderberg kvitterade i sin SHL-debut. Och det var bara början.

Daniel Viksten sköt 4-3 efter 18.07 – ett mål som Bernhard Starkbaum släppte in lättvindigt – innan Kalle Olsson spädde på till 5-3 i tom kasse. Brynäs replikerade genom Nick Johnson, men direkt på tekning skickade Anders Eriksson in 6-4 när gästernas mål fortfarande stod tomt.

Tränaren ”Bulan” Berglund var inte alls nöjd med hur Brynäs lät matchen rinna laget ur händerna.

– Det är i underkant att vi leder med 3-1 inför sista perioden, säger han till C More.

– När vi leder med 3-2 spelar vi inte riktigt ödmjukt, och det straffar sig.

Noterbart är att Anton Rödin, som toppar poängligan, noterades för ett mål och en assist för Brynäs. Rödin har nu gjort nio mål och nio assist i årets SHL-ishockey.