Örebroarna är dåliga på att pruta

Uppdaterad
Publicerad

Riksbankens historiska minusränta gör att allt fler väljer att intressera sig för sina boräntor. Men trots att det tusenlappar att spara är det bara 3 av 10 svenskar som utnyttjar möjligheten att pruta ned räntan på bolånen.

Det är Svenska Dagbladet som presenterat ny statistik från räntekartan, där närmare 40 000 personer rapporterat in uppgifter. Resultatet att det är banken SEB som ger sina kunder lägst snitträntor medan Länsförsäkringar har högst. Samtidigt visar räntekartan att göteborgarna just nu är bäst på att pruta ned räntan på sina bolån – medan örebroarna tillhör de sämre.

Snittet för hela landet är ränta på 1,83 procent för tremånaderslån och Örebro län har ett snitt på 1,9 procent. Flera personer som lämnat in uppgifter till Räntekartan de senaste veckorna har rapporterat in räntor mellan 1,2 och 1,4 procent. Några enstaka har lyckats pressa sin boränta ända till 1,1 procent.

Boräntorna är extremt låga just nu, historiskt sett, men mycket talar för att räntorna förblir låga under lång tid framöver.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.