Foto: SVT

Örebroförband fick sin fana

Uppdaterad
Publicerad

Inför specialinbjudna gäster fick Försvarsmaktens telenät och markteleförband i Örebro äntligen sin egen fana. Det var självaste kung Carl-Gustav som under pompa och ståt, och enligt långvarig tradition överlämnade fanan till förbandschefen.

Förbandet ansvarar för de fasta telekommunikationerna som försvarsmaktenhar både inom och utanför landets gränser och efter ceremonin var denställföreträdande chefen Anders Andersson mycket nöjd.

– Äntligen, är känslan för att uttrycka det här med ett ord. Vi har ju haftfanan framtagen men inte haft det praktiska tillfället att få den överlämnadförrän idag, så nu är vi glada för att det har skett.

– Förhoppningsvis så skall det här innebära att vi kommer att känna oss somett förband. Vi är ju spridda över 18 orter i Sverige. Från Boden till Lund, sådet här blir en gemensam punkt att samlas kring vid ceremonier och motsvarande.

Och bland annat så här sa kung Carl Gustav till åhörarna när hanöverlämnade den åtråvärda fanan:

– Låt den nya fanan vara en enad symbol att samlas kring och känna stolthetinför.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.