Foto: Christine Olsson / TT

Planerar hemligt Martin-firande

Uppdaterad
Publicerad

På söndag kommer Idol-Martin möta Lindesbergare på torget i hemstaden. Men kommunen har även andra firarplaner på gång.

Alla som vill inbjuds att komma till Rådhustorget i Lindesberg på söndag förmiddag för att träffa Idol-Martin. TV-bolaget bakom Idolprogrammet ordnar träffen där de även kommer att filma.

- Nu närmar det sig final på fredag och vi hoppas så många som kan kommer till torget för att peppa. Alla hoppas nog på en vinst på fredag, säger kommunstyrelsens ordförande Irja Gustafsson (S).

Martin Almgren – Idolvinnare 2015

Men hur det än går i finalen på fredag är Martin Almgren redan en vinnare i Lindebornas ögon. Och som en vinnare förtjänar han också att firas berättar Irja Gustafsson.

- Det är klart att vi planerar för ett firande för allt Martin gjort för att sätta kommunen på kartan, säger Irja Gustafsson.

Men än så länge är firar-planerna hemliga.

- Vi kan inte gå ut och berätta något än det rör sig om avtal och liknande med tystnadsplikt. Så än kan vi inte berätta något men vi är i full gång med funderandet sedan efter finalen så kan vi berätta, säger Irja Gustafsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Martin Almgren – Idolvinnare 2015

Mer i ämnet