Foto: Thomas Wedin

Polisen undersökte vak i nytt sökområde

Uppdaterad
Publicerad

Polisen fortsätter under onsdagen leta efter den man som befaras ha gått igenom Hjälmarens is. Strax före lunchstid undersöktes en vak i närheten av Ekeby-Almby – men utan resultat.

Räddningstjänsten har tillsammans med polisen undersökt vaken utan framgång. Polisen hade inga höga förhoppningar att hitta mannen inför tisdagens undersökningar.

– Vi ska titta på en vak utanför sökområdet igår som helikoptern hittade. Men det är en del av sjön där man normalt inte åker skridskor, så det är nog inte helt sannolikt att vi hittar honom där.

Man försvunnen på Hjälmaren

– Det är också väldigt grunt på platsen, inte djupare än 1,5 meter, säger polisens vakthavande befäl Anders Wallin.

Polis och räddningstjänst avslutade sitt akuta sökarbete under sen tisdagskväll. Under onsdagen fortsätter polisen sitt sökarbete men i mindre omfattning än tidigare.

– Det aktiva letandet är nu avslutat, i synnerhet med externa resurser. Nu handlar det om eftersök av försvunnen person och då försöker vi följa upp de tips vi får.

Hur fortsätter ni om ni inte hittar honom vid vaken?

– Vi har inga fler vakar av intresse. Det kan bli aktuellt att undersöka med sonar längre fram, men det beslutet måste i sådana fall tas högre upp i hierarkin, säger Anders Wallin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Man försvunnen på Hjälmaren

Mer i ämnet