Frågan som återstår är vem av Ekblom och Björk som får flytta på sig till förmån för Hans Kungliga Höghet. Foto: SVT/ Johan Ejeborg

Prinsen petar länsförare i STCC

Uppdaterad
Publicerad

Antingen Thed Björk eller Fredrik Ekblom kommer petas från Volvos STCC-team.

Volvos STCC-team Polestar racing skriver i ett pressmeddelande att de tecknat ett flerårigt avtal med STCC.

Men det står också att det kommer att bli förändringar. I stället för att ha tre förare kommer de nu bara ha två förare i STCC. En av förarna meddelar de kommer bli prins Carl Philip.

– Vi är mycket glada över att fortsätta tävla på vår hemmamarknad och med prins Carl Philip, säger Alexander Murdzevski Schedvin, Vice President & Head of Motorsport, Polestar i ett pressmeddelande.

Det innebär att antingen den regerande mästaren och Mästerskapsledaren Thed Björk från Karlskoga eller den trefaldige mästaren och nuvarande mästerskapstvåan Fredrik Ekblom från Örebro inte kommer att få köra i STCC för Volvo.

Men i teamet verkar förarna från länet ta beskedet med ro:

– De har skött det där jättebra. Det är inga problem överhuvudtaget, säger Fredrik Ekblom till SVT Örebro.

För hans egen del är det fortfarande oklart hur nästa säsong ser ut:

– Inget är klart än, men teamet har uppskattat oss båda två [Ekblom och Björk], så vi får se vad som blir nästa år.

Anledningen att de inte är ledsna tror SVT sports expertkommentator Jonas Kruse är att de inte kommer få lämna teamet utan att två förare från stallet kommer att få byta liga.

– Vi erfar att de har för avsikt att behålla dem och låta två förare få köra i en annan serie, World touring car championship, WTCC. Sen får vi se vilka två det blir, säger Jonas Kruse och fortsätter att han erfar att det står mellan Thed Björk, Fredrik Ekblom och Robert Dahlgren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.