Foto: TT

Problem med de nya sedlarna

Uppdaterad
Publicerad

Det har bara gått drygt en vecka sedan de nya sedlarna introducerades i handeln och redan har det kommit in flera rapporter om tekniska problem.

Det är i butiker som använder växlingssystemet Cashguard som det krånglar, kunderna får inte tillbaka rätt växel i rätt valör, rapporterar sr.se.

– Vi har haft problem sedan i torsdags och vi har 140 Willysbutiker som är berörda och ett tjugotal Hemköpsbutiker, säger Claes Salomonsson, presschef hos Axfood, till radion.

De nya sedlarna har lett till att växlingsmaskinerna matar ut 20-lappar i stället för 50-lappar, vilket skapar svårigheter och lett till irritation. Även ICA kan ha drabbats av problemet.

– Vi kommer nog få dras med det här problemet ett par dagar till. Och själva grundproblemet är inte löst, det är det ju inte, säger Claes Salomonsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.