Foto: Anders Nord / SVT

Musik räddade henne från undergång

Uppdaterad
Publicerad

Hon började med rappen som 15 åring, var med i tv programmet ”Lyckliga gatan” och nu släpper hon en skiva i slutet av mars.

Hon heter Jennifer Hellqvist men kallar sig för Jeaff. Är 22 år och uppväxt i Kumla. Senast var hon med i tv4 programmet ”Lyckliga gatan”. Tommy Nilsson rappade Jeaffs låt ”Tornado” och Jeaff rappade Tommy Nilssons ”En dag”.

– Jag varnade faktiskt Tommy och sa att jag kommer göra en rå hiphop av din låt. Jag är inte här för att göra något jävla daltande inte.

Jeaff började rappa i 15-års åldern. Då var det inte så vanligt att tjejer rappade så det var många som skrattade åt henne. Hon träffade Idrissa från Hiphop house som sa:

– Det spelar ingen roll att du är tjej, kom med och rappa.

Och det var tur för tack vare rappen hamnade hon på rätt väg eftersom det höll på att gå väldigt snett för henne.

– Den har verkligen räddat mig. Nu går jag upp på morgonen med motivation och glädje.

 Förra sommaren blev hon kontaktad av ett skivbolag i Göteborg som sett hennes video på Youtube så i slutet av mars blir det skivsläpp. I nuläget är sju låtar klara.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.