Så ska kommunen lösa skolkrisen

Uppdaterad
Publicerad

Örebro kommun satsar 500 miljoner kronor på underhåll av skolor från 2016-2021. Den nyheten presenterades under onsdagen.

Kommunstyrelsen kallade till presskonferens under onsdagen på Karolinska skolan med anledning av skolkrisen, framförallt gällde det lokalerna. Där presenterade de en plan för hur renoveringen ska se ut framöver.

– Det har inte skett några satsningar sedan 60-talet, säger Lennart Bondeson (KD), kommunalråd.

Örebro kommun väljer nu att satsa 500 miljoner kronor på underhåll av kommunala skolor från 2016 till 2021. Det har redan påbörjats renoveringar av Sörbyskolan, därefter kommer Gumaeliusskolan och Risbergska skolan att renoveras.

Hur renoveringarna kommer att påverka eleverna och personalen är ännu inte klart. Men att det kommer att bli stök under resans gång gjorde politikerna klart.

– Går vi in i en skola så vet vi att det påverkar verksamheten på skolan. Så vi får naturligtvis göra detta tillsammans med skolan, så att renoveringen stör så lite som möjligt. Vi kan konstatera, även om vi inte gärna vill göra det, att vi kan komma att behöva en del paviljonger på vägen, säger kommunalrådet Rasmus Persson (C).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.