Foto: arkiv

”Sex SM-guld – jag är stolt”

Uppdaterad
Publicerad

När våra tittare själva fick rösta fram vilken idrottare med avslutad karriär som de skulle vilja se ett inslag om så blev det kamp in på mållinjen mellan rallyföraren Stig Blomqvist och volleybollspelaren Samantha Sylva-Arvidson. Segrade gjorde Samantha och volleybollen.

Samantha Sylva-Arvidson var del av Örebro volleys mästarlag som skämde bort örebroarna med SM-guld efter SM-guld. Själv var hon med och tog sex av SM-gulden mellan åren 1994 och 2001.

– Vi tog ett silver också, flikar hon in när SVT Nyheter Örebro ringer upp henne.

#efterslutsignalen

Första SM-guldet

När Samantha Sylva-Arvidson summerar karriären har hon flera vinster att berätta om.

– Höjdpunkterna har nog varit första SM-guldet och även Nordiska mästerskap som vi vunnit och Europacupsmatcherna, säger hon och fortsätter:

– Jag har en finalmatch som fortfarande har etsat sig fast i minnet och det är att spela mot Vallentuna. Vi spelade fem matcher och fick avgöra på hemmaplan med en 3-2-vinst. Det är precis så det ska vara, jämna matcher, det är stenhårt ända in i slutet och det bara skiljer några få futtiga poäng.

Kan teckenspråk

Vid sidan av volleybollen jobbade Samantha som idrottslärare på Birgittaskolan för döva i Örebro och det var också där som hon fick lära sig teckenspråk.

– Dels så var det undervisningsspråket till mina elever och kollegor och idag är det mina kollegor som jag jobbar med. Jag har ju både döva och hörselskadade kollegor och vårt kommunikationsspråk är på teckenspråk.

Är tränare på fritiden

Idag är hon enhetschef på Specialpedagogiska skolmyndigheten och arbetar med läromedel för döva men efter arbetet är det fortfarande volleybollen som gäller. Då är hon tränare för KFUM Örebros ungdomar.      

– Det känns väldigt inspirerande. Det är kul att komma till träningarna där man har barn som vill lära sig och är nyfikna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#efterslutsignalen

Mer i ämnet