Skogsbränder under kontroll

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit flera bränder under eftermiddagen i Örebro län. Bland annat har det varit skogsbränder i närheten av Rusakulan i Kilsbergen och i närheten av Antonstorp väster om Askersund.

Från början var brandkårer från Garphyttan, Nora samt Glanshammar på plats i Kilsbergen. Men vid 18-tiden var det åtta man från Glanshammar kvar.

– Dom har elden helt under kontroll och räknar med att avsluta cirka klockan 21 ikväll, berättar Pelle Lindgren, inre befäl vid Nerikes Brandkår.

Det var cirka en hektar som brann vid Rusakulan i Kilsbergen.

Ungefär samma storlek var det på en brand mellan Håkantorp och Antonstorp väster om Askersund. Också den på fredagerftermiddagen.

– Brandmän från Askersund, Finnerödja och Olshammar bekämpade den branden och de åtta brandmän som är kvar på platsen har allt under kontroll, säger Pelle Lindgren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.