Foto: Kicki Nilsson

Stora planer för Bergslagsspelen

Publicerad

Planeringen inför sommarens Bergslagspel är i full gång. Föreställningen sätts upp i Löa Hytta och finansieras delvis via länsborna själva.

Bergslagsspelen är en verksamhet som startade för två år sedan och finns i de norra delarna av Örebro län, i Nora, Hällefors, Ljusnarsberg och Lindesberg. Syftet är att få fler intresserade av teater och dans.

– Det handlar om att få fler att komma in verksamheter med teater och dans och allt som händer på scen eller utanför scen, berättar projektledaren Kristina Dybeck.

Regissören Stefan Jansson har redan börjat arbeta med ensemblen som har ett vitt åldersspann.

– Jag tycker det ska vara en ensemble som visar hela vår bred, så att det är personer ifrån hela Lindesbergs kommun och de är i olika åldrar någonstans emellan åtta till åttio år, förklarar Stefan Jansson, konstnärlig ledare och regissör.

Manuset till scenföreställningen skrivs av författaren Helena Brusell och ska vara klart i mars. På initiativ från Region Örebro kommer sommarens projekt att delvis betalas av länsborna själva genom folkfinansiering, så kallad crowdfunding. Region Örebro kommer att matcha alla bidrag upp till 50.000  kronor.

Sista dagen för ekonomiska bidrag är den tionde december.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.