Foto: arkiv, TT

”Minst så stort som en fotbollsplan”

Uppdaterad
Publicerad

En skogsbrand upptäcktes vid Hjärtsjötorp utanför Hjortkvarn i Örebro län vid 21.15 på torsdagskvällen.

– Det är ett område minst så stort som en fotbollsplan som brann, sa Kenneth Cederström, inre befäl på Nerikes Brandkår.

Förstärkning skickades till platsen och ett 15-tal brandmän arbetade med att ringa in branden. Arbetet försvårades av att det är svårt att ta sig fram i terrängen i mörkret och även efter att branden släckts vid midnatt har det varit svårt att undersöka området.

Området består både av skog och mosse och brandkåren hoppas att fuktigare delar av området ska hindra elden från att sprida sig, men släckningsarbetet kommer att ta många timmar.

– Det är farligt att befinna sig i ett brandområde i mörker. Det är helt svart i skogen och inte helt lättrampat så det är svårt att avgöra exakt hur stort område som brunnit.

Orsaken till branden är ännu okänd men enligt räddningstjänsten är förmodligen det torra vädret  en bidragande orsak. Brandområdet har under natten varit under bevakning och ska undersökas under fredagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.