Foto: SVT

Stort säkerhetspådrag

Uppdaterad
Publicerad

Många poliser vid club 700 när Hells Angels klubblokal går under klubban.

Det är en industrilokal i Hertzöga utanför Karlstad som Hells Angels hyrt och använt som klubblokal i flera år som nu går på exekutiv auktion.

Det hela äger rum på club 700 i Örebro och det kommer finnas poliser med uniform och utan, i lokalen och runt omkring enligt polisens presstalesman Mats Nylén.

– Vi jobbar som vid ett idrottsevenemang, säger Mats Nylén.

Det stora säkerhetspådraget beror på att det var en hotfull stämning när fastigheten skulle visas i mars i år. Visningen avbröts då spekulanterna kände sig hotade. Enligt polisen fanns ett hundratal Hells Angels-supportrar på plats.

Martin Göthman på Kronofogden tror att eventuella köpare kan ha påverkats av den händelsen.

– Med tanke på att det var en hotfull situation i samband med första visningen och vi inte har fått några spekulanter som har velat komma på visning efter det så kan det vara så, säger Martin Göthman.

Fastigheten är värderad till 1.7 miljoner kronor och ägs av Renhult compani, ett annat bolag Värmlands finans är panthavare och båda dessa företag har gått i konkurs.

Hur många som kommer att lägga bud är svårt att sia om menar Martin Göthman, men ett visst intresse finns trots att fastigheten inte har kunnat visas som vanligt.

– Det har varit underhandsbud till konkursförvaltarna under tiden det här har pågått, det här är ju initierat av konkursförvaltarna och de har ju rätt att genomföra en försäljning under tiden som det ligger hos oss, säger Martin Göthman.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.