Någon tröttnade på sina möbler och slängde ut dem i skogen i Riddarhyttan. Foto: Linda Gustafsson / Riddarhyttan

Tittarnas röster: Så ska länet rensas upp

Uppdaterad
Publicerad

Vi bad om bilder men fick inte bara det utan också en hel del lösningar på hur man kommer åt skräpproblemen.

Linda Gustafsson i Riddarhyttan tvingas varje dag se på den kasserade soffgrupp som någon helt sonika bara slängt i skogen.

”Så här ser det ut 50 meter från min baksida” skriver hon. ”Jag blir så ledsen när vår natur behandlas på detta vis.”

”Ärthjärnor” förstör

Det finns andra sorters skräp också. Bo Karlsson har i tre veckors tid passerat samma kvaddade bil i Berglundarondellen utanför Örebro.

”Sedan avåkningen kommer ett nytt gäng ärthjärnor varje natt och stjäl delar och slår sönder bilen och delar sprids runt i området. Ingen verkar ha ansvar för denna nedskräpning och här hjälper det inte med att ställa ut nya papperskorgar.”

Fixa en app

Janne L har skickat in en bild på en av många överfulla soptunnor men har också en lösning på problemet.

”Kommunen borde ha en app att ladda ner där man kan ange en position och skicka en bild för att snabbt meddela att något är fel. Så slipper man sitta i ändlösa telefonköer för att rapportera om stök och skadegörelse”

Tävling mellan stadsdelar

Anette Victorin har ett annat förslag som går ut på att olika stadsdelar skulle tävla mot varandra i renhållning:

”Förstår inte hur man kan ha samvete att slänga skräp på våra gator, parker och torg! När det gäller fimpar som slängs på marken verkar det som att de inte platsar under uttrycket skräp. Det är sjukt mycket fimpar på marken!! Väljer att tro att ljusare o renare tider kommer. Men vi måste börja någonstans o hoppas på att tävlingen kan fungera som ringar på vattnet.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.