Foto: Johannes Weckström

Tomt i skolbänken – dags för konsert

Uppdaterad
Publicerad

Inte ett barn från förskoleklass till och med årskurs fyra stod att finna i vanliga skolbänken under förmiddagen på onsdagen i Karlskoga. Under parollen ”Vi äger!” var alla 1.240 istället samlade i Karlskoga Allstars rock´n´ roll-kör under generalrepetitionerna inför kvällens stora konsert.

– Jag tror det är 43:e gången som vi manifesterar vår verksamhet på det här sättet. Från början var det ju Musikskolans dag, sedan Kulturskolans dag och nu då Rising Stars. Det är så roligt att göra något där alla drar mot något gemensamt på det här sättet.

I konserten har alla delar av Karlskoga Kulturskolas verksamhet sin del. Dans, bild, teater och förstås den stora kören som leds av musikern Peter Tikkanen.

– Detta är fantastiskt. Det är så roligt att se dem. Det är en sådan äkthet och uppriktighet i deras ögon när de står där och sjunger.

Budskapet handlar om just barnen eftersom konsertens tema utgår från att det i år är 25 år sedan Sverige undertecknade FN:s barnkonvention.

– Jag tycker det är det viktigaste med det här projektet att barnen som deltar får göra det som människor. Att de får vara med och påverka. Det har gjort projektet så kul och gett ett fantastiskt resultat, säger Peter Tikkanen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.