Tuff uppgift för Nerike knockouts

Uppdaterad
Publicerad

Nerike knockouts spelar denna säsong sina första division 1-matcher i Roller derby. I helgen gästade Sluts united från Norrköping – en tuff uppgift för hemmalaget.

Örebrolaget Nerike knockouts är relativt nytt i sammanhanget och slutsiffrorna blev 496 mot 21 till serieledande Sluts uniteds favör.

– Vi är jätteglada att vi har några poäng över huvud taget. Det är en stor bedrift för oss och vi kommer kämpa för varje enskild poäng, sa Nerikes knockouts Elin Häggberg i periodvilan.

Även om matchen, eller 'bouten' som det kallas inom sporten, slutade med förlust ser laget helgens möten som viktiga erfarenheter.

– Det är ett jättehårt motstånd för oss men för vårt lag är det stort att gå ut mot det här laget. Det är det bästa i serien och vi är jättenöjda med vad vi åstadkommit hittills.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.