Foto: SVT

Utomhusgym nya innetrenden

Uppdaterad
Publicerad

I dagsläget finns det en tiotal utomhusgym av varierande omfattning i Örebro och efterfrågan på att kunna motionera utomhus är stor.

– Medborgarna skickar ständigt in förslag på vart vi kan bygga nytt och hur vi kan göra förbättringar, berättar Jonas Håård ordförande i fritidsnämden i Örebro, så om vi inte drabbas av oförutsägbara utgifter kommer vi att satsa vidare under hösten.

Fritidsnämnden planerar rusta upp kommunens motionsspår och samtidigt se över möjligheterna för att bygga fler utomhusgym längs med spåren, bland annat ska man titta närmare på Adolfsbergsområdet. Det finns ett förslag att denna satsning görs tillsammans med Vuxam för att ta vara på kommunens egna resurser och därmed hålla nere produktionskostnaden.

Saknas för äldre och handikappade

Kostnaden för ett utomhusgym varierar från 10 000 kronor upp till 100 000 tals kronor beroende på vilka redskap och utformning man väljer. Något som fortfarande saknas är ett utomhusgym som är anpassat för äldre och handikappade, så det behovet kanske tillgodoses i höst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.