Foto: TT

Överklagar utvidgning av reservat

Uppdaterad
Publicerad

Naturreservatet vid sjön Tysslingen utanför Örebro ska bli dubbelt så stort. Det beslutade länsstyrelsen för en månad sedan. Nu överklagas beslutet till regeringen.

I början av juni fattade Länsstyrelsen i Örebro län beslut om att utöka naturreservatet Tysslingen så att det sträcker sig runt stora delar av sjön

Enligt länsstyrelsen är sjön en av Mellansveriges mest värdefulla rastplatser för flyttfåglar, och varje år besöks den av tusentals fåglar och fågelskådare.

– På lite sikt hoppas vi få tillbaka flera fågelarter som funnits här förr, sa naturvårdsbiologen Michael Andersson i ett pressmeddelande.

”Uppenbara brister”

Nu överklagas beslutet av en fastighetsägare i området. Han vill att beslutet ska undanröjas, och menar att länsstyrelsens utredning innehåller ”uppenbara brister”.

Om beslutet ligger fast vill fastighetsägaren att länsstyrelsen ska justera gränsen för naturreservatet så att vissa bostadshus och väg ligger utanför reservatet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.