Foto: TT-Nyhetsbyrån

22 sägs upp i Motala

Uppdaterad
Publicerad

Företaget meddelade idag att det flyttar viss tillverkning till Kristinehamn. Samtidigt berättade man om uppsägningarna för de anställda.

Motala Verkstad Group (MVG) har köpt företaget Scana Machining i Kristinehamn. Affären innebär också att MVG flyttar produktionen av långhalsborrade och långsvarvade produkter till den anläggningen, skriver Motala Vadstena Tidning på sin hemsida.

– Det är givetvis mycket tråkigt för de som berörs, men vi kommer att samarbeta med arbetsförmedlingen och omställningsföretag för att hitta framtida lösningar för samtliga, säger Björn Lifvergren, vd för MVG , till tidningen.

Företagen har sedan flera år samarbetat nära och tankar på ett övertagande har funnits en tid. Förhandlingar har påbörjats med fackklubbarna och de som berörs är två tjänstemän och 20 kollektivanställda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.