Foto: SVT

500 nya p-platser på Kolmården

Uppdaterad
Publicerad

Bamses värld har onekligen blivit en succé. Och i mitten av juli fick Kolmårdens djurpark stänga för att det kom för många besökare. Det rådde trafikkaos då parkeringsplatserna inte räckte till. Men nu ska parkeringsbekymren på Kolmårdens djurpark lösas permanent.

Idag presenterade nämligen Norrköpings kommun planerna på att förbättra tillgången till parkering – och även bättre infarter till och från djurparken.

En extra parkering

Kommunen förvärvar Gruvstugan 1:9 för att anlägga en parkering med 500 stycken parkeringsplatser inom fastigheten, något som kommer att förbättra situationen för närboende, förbipasserande och besökare till djurparken. Den kompletterande parkeringsplatsen, som ligger strax öster om den gamla safarientrén, är planerad att vara anlagd till våren 2016.

– Redan tidigare har trafiksituationen ibland varit ansträngd runt djurparken. Med de expansionsplaner som finns ökar behovet av att förbättra möjligheten att resa till, besöka och bo i och runt djurparken, säger Kikki Liljeblad (S) kommunalråd.

Ska gynna boende

Även Karin Jonsson (C) kommunalråd, påpekar att detta är en satsning som gynnar både boende och turister.

– Sjävklart ser vi positivt på utvecklingen av djurparken, men det är viktigt att utvecklingen sker i samspel med boende i området så att de kan ta sig till och från bland annat sina jobb.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.