Foto: TT Nyhetsbyrån

Asylboende angreps – anställd jagades

Uppdaterad
Publicerad

Ett boende för ensamkommande flyktingbarn på en mindre ort i Östergötland angreps sent på torsdagkvällen. Enligt polisen ska personalen tvingats gömma sig för hotfulla personer.

– En ur personalen blev jagad av en man och fick låsa in sig på en toalett, säger polisens utredningsbefäl Martin Hedberg till Corren.se.

De hotfulla personerna anlände i tre bilar.

#flykt

– Väktare kom till platsen i samband med händelsen. Vi har upprättat en anmälan om ofredande, säger Martin Hedberg till tidningen.

Det är ännu oklart vilka personerna i bilarna är och inga misstänkta är ännu gripna. Inte heller finns i nuläget några spår efter bilarna.

– Nu ikväll så har ett par kriminalpoliser fått i uppdrag att höra de inblandade för att få större klarhet i vad som hänt, berättar Göran Axelsson, stationsbefäl hos polisen i Linköping.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#flykt

Mer i ämnet