Foto: SVT

Berg- och dalbanor inte nödvändiga

Uppdaterad
Publicerad

Den planerade berg- och dalbanan i Kolmårdens djurpark är inget man absolut måste ha, säger ordföranden i landets djurparksförening.

Idag hade Kolmårdens djurpark besök av av företrädare för andra djurparker i Sverige, när djurparksföreningen hade sitt årsmöte.

Kolmårdens djurpark vill ju bygga en berg- och dalbana, som blivit mycket omdiskuterad. Kolmården ser den som en överlevnadsfråga för parken.

Tomas Frisk, ordförande i djurparksföreningen, tror istället att djurparker kan överleva på sin traditionella verksamhet och någon berg- och dalbana är inte inte livsnödvändig.

När det gäller djurparkers framtid menar Frisk att mer och mer fokus hamnar på bevarandeprojekt och att vara en resurs för att utbilda människor om djur. Detta är en förändring som skett de tio senaste åren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.