Dumpade valpar visades upp

Uppdaterad
Publicerad

Hundvalparna som hittades vid en väg utanför Norrköping för snart två månader sedan har fått nya ägare. I dag fick de möta pressen hos polisen i Linköping.

Valparna hittades övergivna i närheten av Kimstad strax väster om Norrköping i februari. De hade chip inopererade som visade att de troligen kommer från Kroatien.

Polisen tog hand om valparna som då uppskattades vara 10-12 veckor gamla och av rasen Amstaff eller Pitbull.

Riskerade avlivas

Inledningsvis var det dock osäkert om det fanns statliga pengar till den åtta veckor långa karantänen och därför riskerade valparna att avlivas. Sammanlagt närmare 100.000 kronor behövdes och personer som var villiga att sedan bli hundarnas nya ägare.

Polisen blev då nedringd av personer som ville ta hand om valparna och med hjälp av pengar från Svenska Djurskyddsföreniingen så kunde hundarna räddas.

Av de 50-tal som anmälde intresse så har polisen, efter att ha gjort intervjuer, valt ut nya familjer till valparna och i lördags fick de träffas för första gången.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.