Foto: Niklas Luks

Flera avåkningar i Östergötland

Uppdaterad
Publicerad

Lägre temperaturer har gjort att det blivit mycket halt på fler håll i länet.

Strax efter nio skedde en olycka med två bilar inblandade på Söderleden i Norrköping. Ambulans och räddningstjänst fanns på plats vid olycksplatsen som ligger mellan SMHI och Kneippen.

Vid halvsjutiden på lördagsmorgonen larmades polis, räddningstjänst och ambulans till en singelolycka på riskväg 50 mellan Motala och Nykyrka. En kvinna i 60-årsåldern hade kört av vägen och skulle enligt de första uppgifterna inte kunna ta sig ur bilen själv. Kvinnan fördes till sjukhus med ambulans.

Strax före åtta på morgonen kom larm om en bil som kört av vägen på E4 strax norr om Kolmårdsavfarten. Polis kom till olycksplatsen som ska ligga i det norrgående körfältet.

Under natten, strax före klockan två, voltade en bil på E22 i närheten av Valdemarsvik. Två personer åkte i bilen. De tog sig själva ur bilen utan några allvarligare skador.

Mellan tre och fyra på morgonen voltade ytterligare en bil på länsväg 918 nordost om ödeshög. Fem personer fanns i bilen när olyckan skedde i närheten av en motorbana vid Syllerstorp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.