Foto: TT Nyhetsbyrån

Ungdomsgård i Visby stänger

Uppdaterad
Publicerad

Ungdomsgården Puma i Visby kommer att hålla stängt den närmaste veckan efter att antalet besökare ökat.

Antalet besökare till ungdomsgården under vardagskvällarna har det senaste halvåret ökat med 100 procent. Och en av anledningarna är det ökade antalet ensamkommande barn och ungdomar som kommit till Gotland, enligt kommunen.

– Syftet med stängningen är att vi tillsammans med medarbetarna ska få tid att ta fram strategier på både lång och kort sikt för att klara det ökade antalet besökare på gården, säger Björn Ahlsén, avdelningschef för kultur- och ungdomsavdelningen i ett pressmeddelande.

På onsdagskvällen blev det bråk på ungdomsgården, vilket gjorde att polisen larmades.

– Beslutet om att stänga gården togs före gårdagskvällen, men händelsen bekräftar vår uppfattning om att vi behöver stärka bemanningen på gården, säger Björn Ahlsén.

”Trycket har varit stort”

Ungdomsgården jobbar även för att stärka samarbetet med socialtjänsten, hemmen för ensamkommande barn och ungdomar, civilsamhället samt asylboendena runt om på ön.

– Trycket har varit stort och nu måste vi hitta lösningar som gör att arbetsbelastningen blir rimlig för våra medarbetare. En av åtgärderna är att vi omgående ska rekrytera mer personal, säger Björn Ahlsén.

Under Pumas stängning hänvisas ungdomarna till Citygården på Solbergaskolan som kommer att ha extraöppet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.